PRESENTACIÓ DELS TREBALLS DE RESTAURACIÓ DE LA PORTADA DE L’ESGLÉSIA DE SANT PERE D’OLOPTE

El proper dia 12 de desembre de 2022, tindrà lloc a l’església de Sant de Pere d’Olopte, a les 11.00h, la presentació dels treballs de restauració que s’han realitzat a la portada de l’Església de Sant Pere d’Olopte.

L’Ajuntament d’Isòvol, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’assessorament del Bisbat d’Urgell, ha promogut la restauració i conservació de la portada de l’església romànica d’Olopte. Els treballs els han executat l’empresa 4restarura i han consistit en la neteja, consolidació, reintegració i fixació pictòrica dels elements singulars de pedra treballats amb formes geomètriques que composen la portada. Aquesta actuació, juntament amb la restauració del Pont del Diable i la restauració de l’antic forn de pa d’Isòvol, forma part del conjunt d’accions portades a terme per l’Ajuntament d’Isòvol per tal de preservar i posar en valor el patrimoni cultural i arquitectònic del municipi.

A l’acte hi assistirà el senyor Joan Bertran Bonet, alcalde d’Isòvol; el senyor Pere Rovira, representant del centre de restauració de béns mobles de Catalunya, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; la senyora Clara Arbués, delegada de patrimoni i cultura del Bisbat d’Urgell i les senyores Núria de Toro i Imma Brull representants de l’empresa 4restaura.